Iris van Sambeek psycholoog Den Bosch

Ik ben Iris van Sambeek, open, gevoelig, speels, vrijheidslievend en een dromer. Graag verwonder en filosofeer ik over het leven en de mensen. Ook heb ik me altijd geïnteresseerd in levensvragen en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit deze interesse ben ik psycholoog geworden. Na mijn twee masters in de psychologie heb ik vijf jaar als psycholoog gewerkt. In deze jaren heb ik geleerd hoe belangrijk het is om toe te laten wat je voelt en verlangt in plaats van er tegen te vechten en het weg te stoppen. Ik ontdekte dat creativiteit bij dit proces enorm kan helpen. Van kleins af aan heb ik graag verhalen bedacht en geschreven. Ik houd ervan om emoties uit te drukken met schrijven en schilderen. En gebruik deze creativiteit graag in mijn werk.

 

Twee liefdes

Deze twee liefdes voor de diepte van het leven en zelfexpressie combineer ik in Regenboog Psycholoog Iris. Niet alleen omdat ik hier graag mee bezig ben, maar ook omdat ze naar mijn mening kunnen helpen in het raken en ervaren van waar het om gaat bij jou. Het helpt je om te voelen hoe je nu jezelf tekort doet en dus ook dat jij jezelf zoveel meer mag geven. Een gedicht kan binnenkomen, net als muziek, dan kun je het niet meer negeren, kleiner maken of weer doorgaan. Zo begint jouw verandering van binnenuit en is hij veel duurzamer dan wanneer je in dit hele proces niet zou voelen en enkel verstandig zou begrijpen waar het omgaat. Het voorkomt dat je het kleinmaakt en weer doorgaat of enkel wat simpele trucjes aanleert. Door deze twee liefdes te combineren dringt het door tot jouw kern.

 

Zelf in behandeling

Daarnaast heb ik zelf ervaren hoe het is om jezelf te verstoppen, aan te passen, heel hard te werken en goedkeuring bij de ander te zoeken. Ik heb een burn-out en depressie gehad en ben daarvoor ook in meerdere behandelingen geweest. En juist deze kwetsbare ervaring heeft me heel krachtig laten voelen. Ik ben mezelf gaan toestaan alles te mogen voelen, gaan staan voor wat ik belangrijk vind en ik ben mijn kleuren gaan laten zien. Hierdoor voel ik mij weer vrij en gelukkig en ervaar ik weer zin in mijn leven. Uit deze ervaring is Regenboog Psycholoog Iris ontstaan. Ik laat hiermee mijn kleuren zien en in precies die route, van tegen jezelf vechten naar jezelf toelaten in al je kleuren, wil ik ook andere mensen begeleiden. Doordat ik zelf dit proces heb ervaren kan ik jou ook beter aanvoelen en begrijpen in de behandeling.

 

In contact

In contact ben ik open, sta ik stil en vertraag. Ik maak laagdrempelig contact en spring in op wat er in het moment gebeurt. Ook maak ik vanuit gelijkwaardigheid contact, van mens tot mens en ga ik naast je staan. Openheid, oprechtheid en vertrouwen vind ik essentieel in een behandelrelatie. Ik maak in de behandeling graag gebruik van meerdere technieken die beroep doen op wat je voelt en wat je ervaart (MOL, Mindfulness, Voice Dialogue, ACT). Ik kan hiermee een ruimte creëren waarin je jezelf kunt openen, waarin je alles kunt laten zien wat erin je leeft. Dat wat je nu wegduwt of waar jezelf voor schaamt. In deze ruimte kan dus alles zichtbaar worden wat nu nog onzichtbaar is. Doordat ik kan weerspiegelen in een gedicht, meditatie of in het benoemen van wat je niet zegt maar wel doet (bijvoorbeeld slikken of wegkijken), wordt alles steeds meer helder en zichtbaar. Hierdoor kun jij ook steeds meer jezelf volledig toelaten en naar buiten brengen in de wereld.

 

Mijn missie

Door mijn eigen ervaring wil ik anderen helpen met het volledig toelaten van zichzelf. Van hardheid naar zachtheid, van forceren naar stromen, van tegen jezelf vechten naar jezelf toelaten. Van je zelf remmen naar jezelf openen. Zodat zoveel mogelijk mensen zich vrij voelen, gelukkig zijn en zin ervaren en de persoon kunnen zijn die ze diep van binnen al zijn en willen zijn.

 

Wil je kennismaken en ontdekken wat ik voor je kan betekenen?

Vraag hieronder dan jouw gratis Mezelf Zijn Sessie aan.

Leuk weetje: Ik ben bezig met het schrijven en illustreren van mijn dichtbundel Bevrijding

Mijn kleuren dansen

door de wereld

Ik kleur de wereld

Tot zij haar

oorspronkelijke kleuren

hervindt