Het Regenboog Traject

Creëer in 8 weken een leven wat weer van jou voelt,
waarin jij volledig jezelf bent!

Speciaal voor twijfelaars en zinzoekers die genoeg hebben van een leven op de automatische piloot. Die weer een leven willen wat weer van hen is waarin zij volledig zichzelf zijn. Zodat zij zich weer vrij voelen, gelukkig zijn en zin ervaren.

Het is klaar met dat knagende gevoel: Is dit het nou? Is dit mijn leven?

Van de buitenkant lijkt je leven aardig op orde. Maar van binnen knaagt er iets en er komen vaak twijfels op: Past deze baan wel bij je? Zit je relatie wel goed? Komt er wel uit wat erin je zit? Moet je niet echt voor je dromen gaan? Wat is nu echt van jou en wat van de ander? Wat wil je nu eigenlijk echt?

Moe word je van jezelf, die eindeloze twijfels en dat constante overvolle hoofd. Waarom doe je zo moeilijk? Waarom kun je niet gewoon tevreden zijn? Je vermant jezelf en gaat weer door. Je overtuigt jezelf: dat het goed gaat, leuk is en wel meevalt.

Je probeert te focussen op wat er wel fijn is, probeert meer te ontspannen en leest zelfontwikkelingsboeken. Toch kom je vaker uitgeput thuis dan met energie. ’s Ochtends heb je al helemaal geen zin in je dag.

Je voelt je gevangen in het automatische leven, je 9:00 tot 17:00 baan en vraagt je af voor wie je dit leven eigenlijk leeft?

Het moet anders kunnen!

Je hebt er genoeg van om…
En je bent er ook zo klaar mee om…

Je zou zo graag weer voelen dat het leven van jou is en dat jij volledig jezelf bent in je leven. Dat je jezelf omarmt, volledig tot je recht komt in je leven en voelt dat jij het stuur vasthebt in jouw leven. Zodat jij je weer vrij voelt, rust ervaart, lekker in je vel zit en zin ervaart.

Als je niets verandert blijft het hetzelfde

Stel dat je nog een half jaar blijft doorgaan op deze manier? Ben je dan niet totaal uitgeput? Of heb je jezelf totaal verwaarloosd omdat je te lang bent doorgegaan?

Als jij jezelf niet belangrijk genoeg gaat maken dan trekt op een gegeven moment jouw lichaam aan de bel met een burn-out of andere klachten.

Je kunt wel nog harder gaan rennen of nog harder je best doen. Maar als je in dezelfde cirkel blijft rennen zal je op hetzelfde punt blijven uitkomen.

Als jij niets verandert dan blijft het hetzelfde.

Tot die tijd houd je jouw situatie in stand.

Van een leven wat haast niet meer van jou voelt naar een leven wat weer van jou is!

Hee, ik ben Iris

Vijf jaar geleden had ik een vaste baan als psycholoog in een revalidatiecentrum, net een huis gekocht, een vriend en veel vrienden. Van buiten leek alles in orde, maar van binnen knaagde het: ‘Is dit het nou? Waarom ben ik niet blij?’

Ik weet hoe het is wanneer je opstaat en je helemaal geen zin meer hebt in die dag. Je constant afvraagt of het wel de bedoeling is dat jij van 9:00 tot 17:00 dag in dag uit naar je werk gaat. Ik weet hoe vermoeiend en verdrietig het is om jezelf en je leven in twijfel te trekken. En hoe pijnlijk het voelt om je gevoelens, verlangens telkens weg te stoppen en het gevoel te hebben dat er daarvoor geen ruimte is.

Iris van Sambeek is Psycholoog en begeleidt het Regenboog Traject

Nu inmiddels, na een burn-out en depressie, leef ik weer mijn leven. Voel ik me vrij, gelukkig en krachtig. Ik heb NEE durven zeggen tegen het gebaande pad van psycholoog zijn in de strak omlijnde zorg, tegen richtlijnen en protocollen die overheersen waardoor goede kwalitatieve zorg in het nauw gedreven wordt. Ik heb JA gezegd tegen mijn eigen manier van werken waar aandacht, het lichaam, voelen en creativiteit centraal staan.  Ik geef mezelf de vrijheid om op mijn eigen manier te werken en maak ruimte voor mijn creativiteit. Ik laat mezelf zien en kies voor mezelf. Zo doe ik een Cabaretopleiding en schrijf ik mijn eigen dichtbundel.

Volledig jezelf mogen zijn, jezelf toelaten in plaats van bevechten is zo belangrijk voor mij geweest. Het heeft me de zin in mijn leven teruggeven en me laten voelen dat ik er mag zijn! Ik wil dit doorgeven. Ik heb hiervoor speciaal de Regenboog Methode ontwikkeld die je in drie stappen helpt om volledig jezelf te zijn. De liefde naar jezelf, zorgt voor meer liefde naar de ander en uiteindelijk naar de aarde. Laten we samen beginnen met het verspreiden van deze rimpel. En we beginnen bij jou!

Het goede nieuws is: Het kan echt anders

Hoe zou het zijn als je…
En als jij.…

De oplossing is

Jezelf volledig toelaten. Jezelf accepteren in plaats van jezelf afwijzen. Al jouw gevoelens en verlangens voelen, aankijken en toelaten. En vandaaruit een leven gaan opbouwen.

Op het moment dat jij gaat toelaten wat je voelt en wat je verlangt, krijg jij steeds meer helder wat er wel en wat er niet bij je past. Dit geeft rust en richting.

Ook krijg jij een steeds betere band met jezelf, omdat je vanuit liefde op jezelf reageert in plaats vanuit kritiek of angst. Hierdoor zal je vertrouwen, moed en daadkracht groeien.

Je gaat op een manier leven waarmee je trouw bent aan jezelf. Je leeft vanuit je binnenste en wordt niet meer geleefd door de verwachtingen of omstandigheden van buiten. Zeg maar dag tegen het automatische oppervlakkige leven. Je gaat vrijheid, diepgang en zingeving in jouw leven ervaren.

Door volledig jezelf te zijn in jouw leven, wordt jouw leven weer van jou en krijg je er energie van, ervaar je plezier, zingeving en vrijheid in je leven.

Volledig jezelf zijn is de manier om:

Creëer een leven waarin jij volledig jezelf bent met de Regenboog Methode

Ik heb de Regenboog Methode ontwikkelt die je helpt om in drie stappen volledig jezelf te zijn en een leven wat haast niet meer van jou voelt weer van jou te maken.

De Regenboog Methode bestaat uit:
 1. Bewustwording: Doorhebben dat je tegen jezelf vecht. Zo krijg je helder hoe je jezelf misschien nu nog ongemerkt afremt, kleinhoudt en veel energie verliest.
 2. Voelen: Toelaten van jezelf. Zodat je jouw gevoelens en verlangens kristalhelder hebt en jij hierdoor duidelijk weet wat je wil en wat niet. Je innerlijk kompas hervind je weer.
 3. Doen: Jezelf naar buiten brengen. Je gaat stappen zetten die in lijn liggen met wat je bij stap 2 hebt ontdekt. Hierdoor wordt jouw leven weer van jou. Je leeft trouw aan jezelf en hierdoor krijg je energie, plezier, rust en zingeving terug.
Hoe ziet een Regenboog Traject eruit?

Gedurende 8 weken begeleid ik je één op één door de drie stappen van de Regenboog Methode heen. Het is ontzettend belangrijk dat jij jouw proces tijdens deze stappen ECHT VOELT. Daarom begeleid ik je met onderstaande manieren:

 1. Ik schrijf een uniek gedicht voor jou, wat jouw worsteling weerspiegelt, wat voor verheldering zorgt en jou laat zien hoe je nu nog tegen jezelf vecht. Een gedicht speelt in op je gevoelswereld en je innerlijke wijsheid, het kan je raken op plekken, waar een simpel gesprek niet komt. Je zou het kunnen vergelijken met muziek.
 2. Ik creëer een unieke visualisatie/meditatie voor je welke je van je hoofd naar je lichaam brengt, van je gedachtestroom naar je gevoelswereld. Het helpt je om te ervaren, beleven, en verbeelden, zo kun je tot heldere en unieke inzichten komen, waar je met puur praten niet komt.
 3. Verder richt ik me ook veel op jouw lichaamstaal, waardoor er meer duidelijk kan worden dan wanneer we alleen ingaan op wat je zegt. Juist in het gebied van wat je niet benoemt in woorden maar wat je wel uit met je lichaam (slikken, wegkijken, vooroverbuigen) kan veel informatie liggen over je gevoelens en verlangens en je omgang met jezelf. De nu nog blinde vlek kan daarmee zichtbaar gemaakt worden en voor helderheid en inzichten zorgen.

Kortom de Regenboog Methode helpt jou om zichtbaar te maken wat er bij jou in eerste instantie nog niet zichtbaar is en je naar je gevoelswereld te brengen, je te raken in je kern. Vandaar de naam Regenboog Methode. Alle kleuren van de regenboog worden pas zichtbaar wanneer het witte zonlicht wordt weerspiegelt in de regen. Al jouw true colors worden weerspiegelt en weer zichtbaar voor jou, waardoor jij ze weer kan leven!

Dit levert de Regenboog Traject jou op:

En ook..

Kortom je creëert een leven wat weer van jou is, waarin jij volledig jezelf bent. Waarin al jouw true colors tot zijn recht komen en jij straalt. Zodat jij weer vrijheid, plezier en zin ervaart in jouw leven.

Irene hervond weer haar geluk

Iris heeft een heel creatieve en persoonlijke aanpak. Aan de hand van metaforen weet ze al snel een indruk van je te creëren. In mijn geval heeft Iris een gedicht geschreven wat precies mijn worstelingen op dat moment omschreef. Aan de hand van dat gedicht zijn we in gesprek gegaan over deze worsteling en wist ik mijn eigen gevoelens beter te verwoorden. De volgende sessie deden we de visualisatie-meditatie. Wederom zeer waardevol om te ervaren! Het gaf mij de kans om zowel van een afstand naar mezelf te kijken als diep van binnen te voelen waar ik mee zat en waar ik aan wilde gaan werken. Het gedicht en de visualisatie gaven mij houvast in de (vervolg)gesprekken met Iris. Iris is een zeer professionele psycholoog met veel mensenkennis, ze kan je snel op je gemak laten voelen en straalt rust en vertrouwen uit. Hierdoor kon ik me vrijer voelen om mijn verhaal met haar te delen. Ik ben bij Iris terecht gekomen omdat ik last had van lage rugklachten en me erg ongelukkig voelde (veel stress en onzekerheid). Voor mensen die het doel in hun leven een beetje kwijt zijn, sturing nodig hebben en zich gelukkiger willen voelen zou ik de behandelingen van Iris zeker aanraden.

Fleur durfde weer voor zichzelf te kiezen

Toen ik me aanmeldde voor een kennismakingsgesprek bij Iris twijfelde ik over zo'n beetje alles in mijn leven. Ik wist niet meer wie ik was, wat ik wilde en wat ik voelde. Iris gaf mij vertrouwen en liet mij door middel van een gedicht inzien dat het om mij mocht gaan. Haar woorden waren meteen raak en ook helend. Iris maakt op een zachte, warme en proffessionele manier ruimte voor jou en alles wat er in je leeft. Het mag er allemaal zijn, dat schept een band. Ik ben enorm dankbaar voor wat Iris voor mij heeft kunnen betekenen en wat ik van haar heb mogen leren. Het voelt als een cadeautje wat ik voor de rest van mijn leven mee mag nemen.

Meld je aan voor het Regenboog Traject.

In 8 weken creëer je een leven wat weer van jou is en waarin jij volledig jezelf bent.

Plan een gratis Mezelf Zijn Sessie in waarin we in 45 minuten samen kijken wat jouw worsteling en verlangen is en of een Regenboog Traject voor jou de weg is. 

 

Dit krijg je als je kiest voor het Regenboog Traject:

8 één op één sessies

Waarin we aan de slag gaan met helder krijgen hoe jij tegen jezelf vecht, hoe jij jezelf met al jouw gevoelens en verlangens kan toelaten en hoe je vanaf die plek kunt gaan leven. De sessies duren gemiddeld 60 tot 75 minuten en een keer 90 minuten (wanneer we de live visualisatie/meditatie doen). Ze vinden plaats bij mij in de praktijk of ze kunnen ook online plaatsvinden.

Een persoonlijk voor jou geschreven gedicht

Dit gedicht is het vertrekpunt van jouw traject, het legt bloot hoe jij jezelf afwijst en laat zien wat jouw aandachtspunten zijn voor jouw transformatie naar een leven wat weer van jou voelt. Het is speciaal voor jou geschreven om je echt te laten zien en voelen wat je met jezelf doet: Hoe jij nu nog tegen jezelf vecht en jezelf tegenhoudt. Dit zorgt ervoor dat je helder hebt wat de kern van jouw worsteling en pijn is. Het is belangrijk om dit te weten en te voelen zodat je vanaf die plek kunt gaan werken. In plaats van te werken vanuit enkel rationeel besef dat je bijvoorbeeld meer voor jezelf mag opkomen. Dat weet je namelijk al heel lang en daar ben je misschien ook al lang mee bezig, het gaat erom dat je het voelt en dat het doordringt, dat je jezelf nu tekortdoet en wat je dus nu mist en nodig hebt. Als je dit voelt dan ga je werken vanuit verlangen, gevoel en energie. En dan heb je veel meer kans op een echte transformatie en een blijvende verandering. Een gedicht kan net als muziek anders binnenkomen dan puur woorden in een gesprek en daarmee beter doordingen. Ook kan het je helpen om aan anderen mensen te verwoorden wat er nu in jou omgaat. Het gedicht krijg je mee en kun je dus zo vaak lezen als je wilt en het kan je helpen om focus te houden op je eigen proces.

Een persoonlijk voor jou opgenomen visualisatie/meditatie

Deze visualisatie/meditatie helpt jou om van je hoofd naar je lichaam te gaan. Maar jou ook helpt om vanuit jouw vechtmodus/overleefstand naar jou toelaat/zijn modus te gaan. We visualiseren jouw hele reis van tegen jezelf vechten, jezelf toelaten en jezelf naar buiten brengen: het moment waarin jij volledig vrij bent om jezelf te zijn in je leven, jouw droomelven. Deze visualisatie/meditatie neem ik ter plekke met jou op, zodat ik op jou kan afstemmen en we ook kunnen nabespreken wat er met je gebeurt. Zo maken we ook weer gebruik van een andere ingang, dan puur praten, waardoor inzichten sterker binnen kunnen komen. De visualisatie/meditatie geef ik je mee, zodat je hem zo vaak als jij fijn vindt kunt beluisteren.

En je krijgt deze speciale extra’s:

Onbeperkte steun

Je mag mij altijd een appje sturen als je tussendoor ergens mee zit. Ik ben ervoor je op de momenten dat jij het nodig hebt. .

Jij bent één van de drie mensen

Die ik op een dag zie. Ik zie maximaal drie mensen op een dag. Dit doe ik omdat ik dan weet dat ik volledig bij jou aanwezig kan zijn en jou ook echt de aandacht kan geven die nodig is. In de reguliere zorg zien behandelaren vaak 8 cliënten op een dag. Hier sta ik niet achter, want hoeveel aandacht kun je nog geven bij die achtste cliënt…? Ik ben ervan overtuigd dat pure volledige open onbevooroordeelde aanwezigheid heel helend is voor jou.

8 weken lang individuele begeleiding in het creëren van een leven waarin jij volledig jezelf bent!

Je krijgt wekelijks een individueel gesprek met mij, waarin jij al jouw vragen kan stellen en ik zal aansluiten bij wat jij op dat moment nodig hebt. Je krijgt een uniek voor jou gemaakt gedicht en visualisatie. Je kunt mij tussendoor voor steun en al je vragen laagdrempelig benaderen via mail of whatsapp. De volle twee maanden krijg je de ruimte, aandacht en liefdevolle spiegeling die je nodig hebt om weer volledig jezelf te zijn in jouw leven.

Uiteindelijk is dit wat je krijgt:

Je kunt nu meedoen voor €1144,- of in 3 termijnen van €411,-

Doe nu mee met het Regenboog Traject

Regenboog Traject

Betalen in 3 termijnen
411 Monthly
 • 8 één op één sessies
 • Persoonlijk Gedicht
 • Persoonlijke Visualisatie/meditatie
 • Onbeperkte steun
 • Eén van de drie mensen die ik zie

Regenboog Traject

In een keer betalen
1144 Monthly
 • 8 één op één sessies
 • Persoonlijk Gedicht
 • Persoonlijke Visualisatie/meditatie
 • Onbeperkte steun
 • Eén van de drie mensen die ik zie

100% Het voelt goed garantie

Omdat ik vertrouwen heb in de Regenboog Traject geef ik een 100% het voelt goed garantie. Ik wil dat jij met een goed gevoel door de Regenboog Traject gaat en dat jij tevreden bent. Daarom geef ik je de eerste 14 dagen na het besluit dat we starten de ruimte om te stoppen en zal het volledige bedrag worden teruggestort. Dus mocht je in die dagen toch nog twijfels of een niet lekker gevoel hebben dan heb je de ruimte om kosteloos te stoppen. Ik verwacht dat je die dagen wel actief meedoet en je inspant.

Dit zeggen deelnemers:

Ik heb een proces bij Iris gehad. Ik kwam bij haar binnen met wat struggles met vooral mezelf. Ik voelde me eenzaam, misschien wat onbegrepen. Ik had enorm veel gedachtes die mij best wel veel afgeleid hebben en waar ik misschien ook wel bang voor was. Bang voor wat er komen zou. Iris heeft mij heel erg geholpen met het accepteren van deze gedachtes en ze heeft me echt geleerd om eerlijk tegen mezelf en daarbij ook tegen andere te zijn, over hoe ik me voel dan. In het proces is ze een persoon geweest die naast me stond en mn hand heeft gepakt. Wat ik persoonlijk heel speciaal en fijn vond is dat ze dit onder andere heeft gedaan door middel van een gedicht, geen diagnose, daar zat ik zelf namelijk niet op te wachten. Dit gedicht heeft ze persoonlijk voor mij geschreven en is geïnspireerd op mijn ‘probleem’. Ik kan hier nu weggaan met een trots en zeker een heel ontwikkeld gevoel. Ik kan weggaan als mezelf 🙂

Het Regenboog Traject is alleen geschikt voor jou als:

Het Regenboog Traject is NIET geschikt voor jou als:

Ben je klaar om volledig jezelf te zijn in jouw leven?

Als je op zoek bent naar een leven wat weer van jou voelt, waarin je volledig jezelf bent, je vrij voelt, gelukkig bent en zin ervaart dan is de Regenboog Traject iets voor jou.

Met het Regenboog Traject krijg je:

Het bespaart je een hoop frustratie, een knagend gevoel, stress en tijd. Kostbare energie die je juist kunt steken in het leven wat dadelijk weer van jou, is in je dromen en je talenten.

Je hebt nu drie keuzes:

 1. Niets doen, zoals nu is goed genoeg >> dan blijft het zoals het is
 2. Het zelf doen, alleen, zonder hulp >> dan kost het je veel tijd en energie en weet je niet of het lukt
 3. Je investeert een eenmalig bedrag in precies dit traject, want het voelt goed, je wilt hiervoor gaan! >> Je creëert een leven waarin jij volledig jezelf bent, je vrij voelt, gelukkig bent en zin ervaart. 

Voor welke optie kies jij?

"So don't be afraid to let them show your true colors"

Veel gestelde vragen

Als jij je aangetrokken voelt door wat je hier leest, JAA dan werkt het. Als jij het gevoel hebt dat je jezelf kwijt bent, jouw leven niet meer van jou voelt en je weet daar er meer in je zit dan dat er nu naar buiten komt. JAA dan werkt dit ook voor jou.

Omdat jouw leven van jou is en jij het verdient om plezier en zin in je leven te ervaren. Dit is zo belangrijk dat je het niet vooruit kunt blijven schuiven. Dat knagende gevoel is er niet voor niets. Als jij niet voor jezelf kiest, zal jouw lichaam signalen gaan afgeven. Op een gegeven moment ontkom je er niet aan.

– Als jij nu blijft doen wat je deed, verandert er niets.

– Als je alleen gaat proberen, dan weet je ergens dat je dit al heel vaak hebt geprobeerd en het je niet heel veel brengt. Je weet ook dat het veel tijd en energie kost, zonder dat je weet of het iets opbrengt.

– Als je nu Ja zegt tegen hulp en verandering, zul je zien dat er een transformatie op gang komt en jij over een paar maanden heel ergens anders staat. Jouw leven voelt dan weer van jou.

We komen elke week samen en een sessie duurt 60 tot 75 minuten en één keer 90 minuten. Verder zul je thuis ook aan de slag gaan met wat er in de sessies naar voren komt. Het kost tijd, maar het is tijd voor jou, het is fijn. Waar je nu dagelijks alleen mee worstelt, daar kunnen we samen naar kijken. Uiteindelijk kost het je minder tijd. Je gaat meer rust ervaren, je hebt sneller door hoe jezelf in de weg zit en hoe je dit kunt doorbreken. Uiteindelijk gaat dit je tijd opleveren.

Ik snap dat je dit vraagt. Het is ook een hele investering, maar stel dat je het niet doet. Dan behoud je het geld, maar je behoudt ook het leven wat je nu hebt. Hoeveel tijd en energie en misschien uiteindelijk ook geld gaat het jou nog kosten als je continu op staat met dat knagende gevoel en het idee dat je niet alles uit jezelf haalt wat erin je zit? En hoeveel zou het je waard zijn als dat wel zou lukken?

Als je het hierlangs legt voel je je misschien vrijer om hier wel geld in te steken. Omdat je het aan jezelf besteed, gaat het zich terugbetalen, want wat kan jij allemaal doen, bereiken als jij volledig jezelf bent in jouw leven?

Ja dat begrijp ik. Je mag het ook spannend vinden. Maar jij weet… daar mag je naar luisteren. Jouw leven mag gaan luisteren naar: Dat iets wat iets in jou zegt… Daar zit veel wijsheid. Je mag bang zijn, vertrouwen op dat iets en het toch doen. Dat is moed dat is jezelf bevrijden, dat is jouw leven weer van jou maken.

Dat begrijp ik. Het zijn juist heel belangrijke elementen en waarschijnlijk elementen die jij juist nodig hebt. Wanneer je veel denkt, veel snel begrijpt en veel twijfelt, kan het lastig zijn om bij je gevoel te komen en om vandaaruit te leven. Terwijl dit waarschijnlijk juist is waarnaar je verlangt. Als ik enkel zou praten, dan kun jij ook lekker makkelijk in je hoofd blijven, en dan dringen zaken dus nog niet door tot je gevoel. Meditaties en visualisaties als ook een gedicht kunnen je juist helpen om dichter bij je gevoel te komen. Meditaties zijn ook niet zweverig. Wees gerust we gaan niet als een soort monnik in kleermakerszit stil zitten. In een meditatie leer je stilstaan bij wat je nu ervaart en voelt. Dus juist heel praktisch: Je leert helder krijgen wat gebeurt er nu bij mij. Daardoor kun je beter voor jezelf zorgen.

Misschien juist om bovenstaande. Ik ga naar je gevoel en je lichaam. Vaak wordt er in de reguliere psychologie veel gebruik gemaakt van begrijpen, denken en uitleggen. Daarom kan het zijn dat dit minder doordringt of binnenkomt. Ook heb ik precies mee gemaakt wat jij hebt meegemaakt, dus ik zie snel wat er gebeurt en kan de vinger op de zere plek leggen.

Nee, dat kan niet. Ik kies er bewust voor niet aangesloten te zijn, zo behoud ik mijn vrijheid. Zo ben ik vrij in wat ik aanbied en hoe. Ik wil niet in het systeem zitten waarbij ik 8 cliënten achter elkaar zie. Ik wil ook niet werken met diagnoses en vaste protocollen en mijn tijd kwijt zijn aan registeren. Ik wil jou zien en aandacht geven.

Er kan wel de mogelijkheid zijn dat jouw werkgever een deel vergoed, in dat geval moet er nog 21% btw berekend worden over de prijs.

Het is de vraag of die jou kunnen geven wat je nodig hebt. Ik heb aandacht en tijd. Ik heb meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Bij een reguliere behandeling wordt er een diagnoses gesteld en een behandelprotocol gevolgd het is de vraag hoe goed de behandelaar bij jou aan kan sluiten. Ook bestaan hier vaak lange wachtlijsten, en wat doet het met je als je nu nog een paar maanden moet wachten?

Snel! Ik heb geen wachtlijst. Je kunt een Mezelf Zijn Sessie waarschijnlijk deze week of komende week nog inplannen

"And I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you"